Architectuur Fotografie

Circulair denken

Voor het nieuwe gebouw van Liander in Duiven heeft architect Thomas Rau vijf bestaande gebouwen overkapt door een atrium.Hierdoor is het energieverbuik verminderd, en dat is belangrijk want Liander wil in 2023 een CO2 neutrale bedrijfsvoering hebben. Voor muurbekleding is resthout van de bouw gebruikt, wat ook leidt tot een betere acoustiek. Ook neemt het comfort toe door een betere vochthuishouding die ontstaat door groengevels, bomen en planten in het gebouw. Dit gebouw heeft een positieve energiebalans en deelt het overschot aan energie met bedrijven in de omgeving.

Contact opnemen

Circulair denken

Het atrium overkapt de verschillende gebouwen.

Circulair denken

Groengevels en muurbekleding van resthout (denk bijvoorbeeld aan pallets van geleverd bouwmateriaal) verhogen het comfort in het Atrium.